Hei eksamen

Okei, eksamen er i full gang. I dag startet vi med mønsterkonstruksjon og oppsyning i stout (lerret - det stoffet vi lager alle modellene i, før vi syr i det valgte stoffet). Jeg føler jeg kom godt i gang, og er klar for en laaaaang dag på skolen i morgen, for å komme lengst mulig. Målet er å ha alle de fem plaggene ferdig oppsydd i stout og ferdig tilpasset i løpet av uken. Sånn at de neste ukene kan brukes på testing av stoff, farge og selvfølgelig sying av de ferdige plaggene og mappen. Mappen inneholder alt fra tekst og bilder om valgt tema (her: land), inspirasjon som moodboard, stemningsboard, motetegning, arbeidstegning, tekniske løsninger, prosess i bilder, materialkort, evt. styling og bilder av ferdig produkt. Denne gangen tror jeg også at vi skal ha med en kolleksjonsoversikt med 20 antrekk, inkludert de vi syr opp. Mappen tar også en del tid med andre ord. I tillegg har vi en personlig bok med research, skisser, stoffprøver, notater og alt annet vi føler er relevant til eksamen og vårt eget univers..ikke mine ord. Alt dette skal presenteres og leveres den 21. juni, hvor vi har muntlig fremføring sammen med levende modell! Spennende! Men, mye skal gjøres før den tid.

Her kommer grunnen til at jeg deler dette med dere nå. Jeg har nemlig meldt meg på IForm løpet den 18. juni i Oslo (hvorfor avslører jeg det?!!?). Noe jeg egentlig ikke er i form til (ennå i hvert fall), og vet ikke helt om jeg kommer til å rekke å bli det heller midt oppe i eksamen. MEN, samtidig ser jeg på det som en ypperlig sjanse til å ikke prioritere treningen helt bort, selv om tiden presser og stressnivået øker. Jeg fungerer mye bedre etter å ha tilbrakt de første morgentimene på Sats, så mon tro om det ikke kommer eksamen OG meg til gode (haha, det vet jeg jo at det gjør). Uansett, greia er jo da at jeg virkelig burde være ferdig med eksamen før den 17. juni. Sånn at jeg kan dra til Oslo fredag 17. juni med god samvittighet (og kondis) og løpe fra Cathrine..hehe. For å så returnere hit den 19. juni og bare ha litt forberedelse igjen i form av finpussing på presentasjonen.

For at jeg skal klare dette kreves disiplin og stramme tidsfrister.. Selvdisiplin har vel aldri helt vært min sterke side når det har kommet til skole (eller trening), men nå skal jeg virkelig gi jernet..(igjen, hvorfor skriver jeg dette til dere?!?) Så da tenkte jeg ut et lite prosjekt, som kanskje kan hjelpe meg til å overholde de tidsfristene jeg setter meg. Nemlig at jeg deler "hele" prosessen her med dere.. WOHO! For hvis man sier noe høyt får man et lite ekstra press på å fullføre. Så, nå har jeg sagt det, og nå må jeg gjøre det. Første frist er som sagt å være ferdig med mønstrene og stoutplaggene i løpet av denne uken. Jeg har tre dager igjen, og torsdag skal jeg også på jobb. Det betyr to laaaange dager på skolen, og mye som skal gjøres på lite tid - men like greit å komme inn i det med en gang. Anders dro tilbake til London i stad, så nå har jeg heller ingen "unnskyldning" til å dra tidligere hjem fra skolen (hey you, get back here!).

Gulroten denne uken er at jeg skal hjem til Norge på lørdag for litt familiekos, bursdagsfeiring/innflytningsfest, folkefeiring og si et (midlertidig) farvel til en USA-frelst venninne (JA, jeg er misunnlig og SKAL se om jeg får plass i kofferten). Jeg blir forresten til tirsdag ettermiddag - jeg må jo tross alt få med meg at lillebror for tiden bor i en rød bil kalt Sluts with Nuts. Haha! Er det bare jeg som får transseksuelle vibber her?!

Hmm..dette fører jo igjen til enda mindre tid til eksamen, så dere skjønner sikkert at det bare er å finne frem effektiviteten og hive beina fatt (bokstavelig talt).

Her er litt dokumentasjon av dagens arbeid. Følger opp i morgen. God natt!


6 kommentarer

Andy

11.mai.2011 kl.00:39

Holi cow. Men sterk vilje kjenner ingen grenser :)

Sequin.

11.mai.2011 kl.07:45

Det er bra jobba Renate. dette klarer du vettu :) ses til helga.

Catharii

11.mai.2011 kl.10:40

Selvdisiplin er jo mellomnavnet ditt! Og du kan bare glemme å slå meg på iformløpet, mohaha. Jeg skal nemlig kjøpe meg superjoggesko som skal ta meg til nye høyder (hastigheter, distanser om du vil) Visste du forresten ikke at Marius ER transseksuell, han liker bare ikke å snakke om det.

Renate

11.mai.2011 kl.16:03

Andy: Holy cow? Var det en referanse til India, innholdet eller mengden skrift :p

Sequin: Ja, er pent nødt til det - ellers blir det ikke noe løp :/

Catharii: Haha, superjoggesko?! Som om det kan hjelpe deg :p Neida, jeg er fullstendig klar over at jeg allerede ligger bak det i løypa, men jeg har fortsatt en måned! Haha, nei. Han har sikkert bare glemt å si det til meg.

Linn M

12.mai.2011 kl.23:34

Detta fikser du Renate! Jeg har ihvertfall trua på deg!:) Stå på!

Renate

14.mai.2011 kl.00:21

Linn M: Takk, Linn! :D

Skriv en ny kommentar

hits