Scary shitHer ser dere minikolleksjonen min. Jakken har jeg jo vist dere før, men dere får se alt ordentlig når det er ferdig. I dag kjøpte jeg stoff til jakken og kjolen. Grunnen til at jeg ikke har fått gjort noe særlig de siste dagene er fordi jeg ikke har visst hva slags stoff jeg skulle kjøpe.

Jeg hadde først funnet noe fantastisk polyester som minnet veldig om stenvasket silke (sånn deilig myk silke, men en slags matt side). Men så fikk jeg bekreftet det jeg fryktet - polyester kan ikke farges. Jeg skal nemlig bruke litt farge i og med at Holi er inspirasjonen. Dette visste tydeligvis ikke lærerene mine (what?!?!?!?!), men jeg mente jeg hadde sett det på "Project Runway" en eller annen gang..høhø. Og dessverre var det riktig. Så da måtte jeg starte helt på nytt igjen når det kom til stoff. Så fant jeg en enda mer fantastisk silke, som bare var helt perfekt. Akkurat den riktige gråfargen, tyngden, tykkelsen osv. MEN, silke er dyrt, og den kostet 350 kr meteren, før moms. Haha, det hadde blitt 1600 kr for bare stoffet etter rabatt. I don´t think so! Tenk så dyrt det hadde blitt hvis den skulle produseres i virkeligheten! Så da var det på´n igjen.

Etter å ha vært ca to timer i ITA, den beste stoffbutikken her i nærområdet, fant jeg ut at den eneste løsningen var å kjøpe hvit silke og farge den. De hadde ikke noe som falt riktig, hadde den riktige fargen eller prisen. Så da prøver jeg det. Den er mye billigere, den er bredere (så jeg slapp unna med en meter mindre enn utgangspunktet, woho!), litt tynnere og lettere, men fortsatt like deilig å kjenne på. Så i morgen toger jeg avgårde til Charlottenlund for å besøke en visstnok ekspert på farging av stoff, for å få noen tips - og ikke minst riktig farge.

Typisk at det skal være så vanskelig. Jeg bestemmer meg for en farge, og den finnes bare ikke (i det riktige stoffet, vel og merke). Men men, da får jeg prøve hvordan det er å farge stoff også. Skummelt! TENK om det blir helt mislykket! Jeg fikk i hvert fall kjøpt stoff til kjolen, så i morgen syr jeg den før jeg drar til "farge heaven". Så er det i hvert fall noe som er på vei til å bli ferdig. Jeg kjenner på stresset nå om dagen, og ser de andre i klassen sakte men sikkert får ferdig ett og ett plagg. Mens jeg ikke har sydd noen ennå. På grunn av testing av stoff, maling, farge og litt motløshet. Jeg har mye som skal gjøres før jeg kan sy, men forhåpentligvis har jeg gjort resten ganske enkelt for min egen del.

Ikke har jeg trent i dag heller..men i morgen tidlig, da skal jeg ikke klare å lure meg unna! Trente styrke i går, så har ikke vært helt på latsiden, men det hjelper jo ikke på kondisen. Var faktisk, irriterende nok, veldig våken da klokka ringte kvart over 6 i dag tidlig...men det var alt for fristende å ligge to timer lenger. Men i morgen dere, da skal jeg være flink!

5 kommentarer

Krishna

23.mai.2011 kl.21:53

Gleder meg til å se klærne når de er ferdige :D Lykke til videreeee!

Renate

23.mai.2011 kl.22:13

Krishna: Taaaaakk :D

Synn

24.mai.2011 kl.14:41

Gleder meg helt sykt til å se kolleksjonen din ferdig! Masse lykke til snuppa :D

Renate

24.mai.2011 kl.15:09

Synn: Haha, DET gjør jeg også :D

Catharii

25.mai.2011 kl.08:51

Håper det har ordna seg med stoffet:) Masse lykke til videre med jobbinga! Gleder meg til å se resultatet jeg også:D Du er flink!

Skriv en ny kommentar

hits